Schuytgraaf

Schuytgraaf Schuytgraaf - Winkelstraat met winkeliers

DIT IS Schuytgraaf

Schuytgraaf wordt ook wel ‘Arnhem in de Betuwe’ genoemd. In deze nieuwe wijk worden ruim 6750 woningen gebouwd in 27 karakteristieke buurten. Schuytgraaf onderscheidt zich van andere nieuwbouwwijken, doordat alle buurten een eigen karakter hebben.

Dit zorgt voor een verrassende variatie in woningen en straten. Door de nabijheid van de Betuwe en de binnenstad van Arnhem heeft Schuytgraaf een bijzondere ligging. Daardoor voldoet wonen in Schuytgraaf aan veel individuele woonwensen. Er zijn zowel huur- als koopwoningen beschikbaar in de wijk. Daarnaast worden er in verschillende buurten ook bouwkavels uitgegeven.

Complete wijk
In en om de wijk bevindt zich veel groen en water, met alle ruimte voor activiteiten en ontspanning. Scholen, gezondheidszorg, winkels en sportverenigingen maken van Schuytgraaf een complete wijk. In het centrum bij NS-station Arnhem-zuid vind je een gevarieerd aanbod aan winkels. Het NS-station Arnhem-Zuid, twee buslijnen, de aansluiting op de A50 en de A325 maken de Betuwse dorpjes in het groen uitstekend bereikbaar.

Schuytgraaf Schuytgraaf - Sfeerbeeld met wandelende mensen

De buurten

Schuytgraaf kenmerkt zich onder andere door haar verscheidenheid aan prachtige buurten. Allen hebben ze een geheel eigen karakter omringd door groen en benodigde voorzieningen. Of je nou in Schuytgraaf woont, hier komt wonen of op zoek bent naar een woning in Schuytgraaf, de kaart op de volgende pagina geeft je direct inzicht in de ligging van de verschillende buurten. 

Door in de kaart op een buurt of op de naam van de buurt te klikken, krijg je direct meer informatie over de woningen, faciliteiten en kenmerken. Op de ‘meer informatie’ knop, kom je op de betreffende pagina van de door jou gekozen buurt. Klik op onderstaande button om direct naar de kaart te gaan.

 

Naar de interactieve kaart

Download de gebiedskaart

Schuytgraaf - Kaartweergave met aangeven velden/buurten en infrastructuur

 

Schuytgraaf Schuytgraaf - Sfeerbeeld close-up riet

Ondernemen in Schuytgraaf

Schuytgraaf biedt de mogelijkheid een type onderneming te starten anders dan detailhandel of horeca. Hierbij valt te denken aan de zakelijke en maatschappelijke dienstverlening gezondheidszorg en sport. In Schuytgraaf is het toegestaan om jouw onderneming te combineren met wonen in de wijk.
 

Lees meer over ondernemen 

 

 

Foto van een kwast - Archeologisch beeld - Historie

De historie

Schuytgraaf heeft een rijke geschiedenis. De vroegere naam was Schutgraaf. ‘Schutten’ betekent ‘water bewaren’ en een ‘graaf’ is een ‘gegraven watergang’. Een Schutgraaf is dus een watergang waar het water in bewaard wordt. Daarmee herinnert Schuytgraaf aan de vroegere bewoners van het gebied. Verder zijn er in het gebied veel archeologische vondsten gedaan. Ook de ‘Slag om Arnhem’ van heeft zijn sporen nagelaten.
 

Lees meer over de historie

Algemene informatie
 

Foto van een Nederlandse sprinter trein
Bereikbaarheid

Schuytgraaf ligt op de rand van Arnhem en Elst. Vlak bij de stad, maar ook midden in het fraaie Betuwse land.De wijk heeft.....

Foto van een specialist over duurzaamheid
Duurzaam in Schuytgraaf

Schuytgraaf is een duurzame wijk. Er wordt milieubewust gebouwd, er rijden trolleybussen, de woonwijk wordt….

MFC Omnibus - gebouw
Voorzieningen

In Schuytgraaf heb je alles bij de hand. De bedrijvigheid is met name in het centrum van de wijk te vinden. Hier is ook het NS station.....

Tips en weetjes - sfeerbeeld
Tips & weetjes

Hier vind je allerlei tips en wetenswaardigheden die handig kunnen zijn voor bewoners van nieuwbouwwijken en Schuytgraaf in het bijzonder. 

Agenda - Kalender in beeld
Agenda

Leuke dingen doen in Schuytgraaf? Daar is alle mogelijkheid toe,  want er wordt van alles georganiseerd in deze bruisende wijk.

Winkelstraat - winkelcentrum Schuytgraaf
Actueel

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Schuytgraaf. Ben je specifiek opzoek naar de nieuwsbrieven, of juist naar de .....

 

Blijf op de hoogte

Altijd relevant nieuws en leuke weetjes over Schuytgraaf! Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan snel aan!
 

Houd mij op de hoogte