BELEEF

Voetbalveld Voetbalveld met voetballende kinderen

BELEEF Schuytgraaf

Het echte Schuytgraaf-gevoel begint direct als je langs NS Station Arnhem-Zuid de wijk binnenkomt. Reed je net nog langs oude jaren 70 wijken en hoge kantoorgebouwen; eenmaal onder het spoor door ontvouwt zich opeens een nieuwe wereld. Je krijgt weer lucht en je ervaart een andere dynamiek. 

De wijk oogt gevarieerd, weids en overzichtelijk. Ruimtelijk, fris en groen. Je waant je in een andere stad, terwijl het gezellige centrum van Arnhem op slechts 10 auto-minuten ligt en op de fiets hooguit een half uurtje. Maar die stad is niet zo belangrijk als je in Schuytgraaf woont. In en rond de wijk vind je namelijk alles wat je nodig hebt. Van winkels tot sportverenigingen en van zorgverleners tot scholen. Hier wordt echt geleefd, genoten en beleefd!

Sfeerbeeld Sfeerbeeld van tennisbaan

BEWEEG

Als je in Schuytgraaf woont moét je gewoon gaan wandelen, hardlopen en fietsen. Lange fiets- en wandelpaden nemen je mee langs de prachtigste plekjes. Maar je kunt natuurlijk ook lid worden van een van de vele sportclubs in de wijk. Van tennisvereniging Schuytgraaf, tot voetbalclub Arnhemse Boys en hockeyclub HCM. Golfbaan Landgoed Welderen ligt letterlijk om de hoek en er zijn verenigingen voor basketbal, volleybal, turnen, vechtsport, bootcamp, survivalrun, yoga, wandelen, wielrennen en nog veel meer.

In Schuytgraaf kun je gewoon niet stil blijven zitten. Het is misschien wel de sportiefste wijk van heel Arnhem.

 

Bekijk alle sport mogelijkheden in Schuytgraaf

Twee voetbalclubs - Duel met twee kinderen en een bal

 

Fysiotherapie - Therapeut behandeld schouder van dame

ZORG

In het hart van de wijk vind je Gezondheidscentrum Schuytgraaf. Hier komen verschillende soorten zorg samen. De huisartsen werken samen met diëtisten, apothekers, psychologen, fysiotherapeuten, logopedisten, thuiszorg en ouderen- en gehandicaptenzorg, die in hetzelfde pand zijn gevestigd. Alles om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarnaast zijn er in Schuytgraaf tandartsen, praktijken voor zwangerschap en natuurgeneeskunde en zelfstandig gevestigde zorgprofessionals.

Het sociaal wijkteam geeft steun en advies bij zorg, opvoeding, welzijn, werk en inkomen en zorginstellingen Pluryn en Siza bieden woonvormen en dagbesteding.

 

Bekijk alle zorgvoorzieningen in Schuytgraaf

Sfeerbeeld Sfeerbeeld van lampjes slinger

WINKELS

Winkelcentrum Schuytgraaf is dé centrale ontmoetingsplek van de wijk. Ruim 20 gepassioneerde ondernemers staan hier dagelijks voor je klaar. Je kunt er voor alles terecht. Er is volop vers en gezond aanbod bij speciaalzaken zoals de bakker, de slager en de traiteur.

Voor de wekelijkse boodschappen ga je naar de Albert Heijn, een lekkere fles wijn koop je bij Gall & Gall en met een Hema, Etos, Primera en Zeeman is het winkelcentrum meer dan compleet voor al je boodschappen. Ook vind je er de laatste mode, een kapper, cadeaus, bloemen en nog veel meer. Het winkelcentrum ligt op loopafstand van het NS Station Arnhem-Zuid en er zijn voldoende ruime gratis parkeerplaatsen.

 

Bekijk alle winkels in Schuytgraaf

Winkels - straatbeeld

 

Daltonschool Confetti - Schoolplein met fietsen

LEER

De nieuwste wijk van Arnhem is vooral een heel kinderrijke buurt. Veel jonge gezinnen vinden hier een heerlijke plek om te wonen en de kinderen kunnen er naar hartenlust spelen, beleven en ontdekken. Scholen zijn er genoeg. Net als mogelijkheden voor kinderopvang en buitenschoolse opvang.

Er zijn vijf basisscholen, zeven BSO’s, tal van gastoudergezinnen en een splinternieuwe middelbare school: de Rivers International School. Aan de rand van de wijk vind je de nieuwbouw van het Lorentz Lyceum. En heeft je kind bijles of leerondersteuning nodig? Ook dan is het aanbod in Schuytgraaf heel divers.

 

Bekijk alle onderwijs en opvang mogelijkheden in Schuytgraaf

Sfeerbeeld Sfeerbeeld van Fortvier restaurant aan het water

EET & DRINK

Winkelen doe je in winkelcentrum Schuytgraaf. En zijn de tassen gevuld? Pak dan nog even een lekkere lunch of een goede kop koffie bij Food & More, een ijsje bij IJssie of een frietje mét bij de Kwalitaria. Ook leuk is een bezoek aan de Buitenplaats waar je zeker moet proeven van de ruime keus aan zelfgemaakte taarten. Het nieuwe restaurant Fort Vier is een enorme aanwinst in de wijk.

De kaart is om te smullen en de ligging aan de Laakoever met een eigen strandje is geweldig. Ook zijn er tal van horecazaken die bij je thuis bezorgen. Van Indonesisch tot pizza en van sushi tot kapsalon. Eet smakelijk!

 

Bekijk alle horeca in Schuytgraaf

Tafel met dinerende en proostende mensen in een restaurant

 

Praatgroep met verschillende lachende mensen in een kring

ONTMOET

Schuytgraaf heeft een levendige wijkvereniging, inSchuytgraaf, en een grote ondernemersvereniging, ONS, waar meer dan 100 Schuytgraafse ondernemers lid van zijn. Ze ontmoeten elkaar regelmatig en dat leidt tot mooie contacten en vriendschappen voor het leven.

Multifunctioneel Centrum De Omnibus (voor iedereen) is de plek waar de wijkbewoners elkaar regelmatig ontmoeten. Er is een brede school, een sporthal en een bibliotheek en je kunt er terecht met al je vragen over de wijk en wat er te doen is. Maar ook op de vele sportveldjes en speelplekken in de wijk komen we elkaar regelmatig tegen. In Schuytgraaf leef en beleef je samen.

 

Meer over de wijkvereniging

Download & Ontdek

Hier onder vindt je enkele downloads die je kunnen helpen met het ontdekken van de wijk.

Let op: bij de kanoroute is er sprake van wisselende waterstanden. Bij extreme droogte kunnen sommige delen ondiep worden of zelfs bijna droogvallen. Ook kunnen delen van de route tijdelijk niet toegankelijk zijn door bouwverkeer.

Download de kanokaart

Download de spelen folder

Sfeerbeeld Sfeerbeeld van het informatiecentrum

Blijf op de hoogte

Altijd relevant nieuws en leuke weetjes over Schuytgraaf! Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan snel aan!
 

Houd mij op de hoogte