Het verhaal van Reinier Rissewijck

Ze verruilden het kleine Dreumel voor de relatief ‘grote stad’. Ongeveer anderhalf jaar geleden besloten Reinier en zijn vrouw Annemarie een huis te kopen in de bloeiende buurt Tuinstad. Dat bleek een goede keuze: ‘We willen hier namelijk niet meer weg”, aldus Reinier.

RUIMTE EN MOGELIJKHEDEN

Nadat ze ruim zeven jaar hun huis te koop hadden staan in Dreumel, vonden ze hun nieuwe stekkie in Schuytgraaf. “We wilden aanvankelijk naar Elst, maar dat werd te duur. Toen we dit huis aan de Dorserserf zagen, waren we verrast door de ruimte van het huis en de mogelijkheden die de plek bood. We zitten heel dichtbij het centrum. Ik kan met de trein zo naar mijn werk in Nijmegen en voor de kinderen is er een prachtige speelplaats voor de deur.”

FAVORIETE PLEK IN DE WIJK

De speelplaats is dan ook zijn favoriete plek in de wijk. “Niet zozeer voor mezelf hoor”, lacht hij, “maar voor de kinderen is de speelplek ideaal. Ik vind het heerlijk om voor de deur te zitten met een kop koffie en gewoon van het uitzicht en mijn kroost te genieten.” Ook Landerij de Park en de Buitenplaats zijn favoriet. “Er worden hier veel evenementen georganiseerd door de wijkvereniging waar wij lid van zijn. Wij gaan daar graag naartoe, met Pasen gaan we bijvoorbeeld eieren zoeken.”

PERFECTE UITVALSBASIS

Wat hij zo fijn vindt is dat er echt van alles te doen is. “In onze buurt wordt er op regelmatige basis een buurtbarbecue georganiseerd. Dit is een leuke manier om de buren te leren kennen.” Ook voor de kinderen is Schuytgraaf een perfecte uitvalsbasis. “Onze middelste gaat ook hier naar school en dat bevalt heel goed. ’s Morgens heeft ze ‘gewoon’ de basislessen en ’s middags gaan ze creatief aan de gang. Daarnaast hebben ze alle drie genoeg vriendjes en vriendinnetjes in de buurt waar ze zo heen kunnen.”

Er is dan ook maar één ding wat hij mist. “We hebben hier alles bij de hand, behalve een bibliotheek. Ik denk dat een bibliotheek de wijk écht zou verrijken.”