Het verhaal van Petra Schouten

 

Het is pas drie weken geleden dat Keurslager De Haas geopend is in Schuytgraaf, maar met Petra aan het roer, loopt alles op rolletjes. Al 13 jaar is zij werkzaam als chefslager bij andere filialen van Keurslager De Haas en sinds kort heeft zij in Schuytgraaf de kans kregen om haar eigen filiaal te runnen.
 

KEURSLAGER DE HAAS

Keurslager De Haas is onderdeel van Pluim en De Haas en heeft meer dan 100 werknemers in dienst. In 2000 bestond het bedrijf zestig jaar en het bedrijf heeft dan ook een grote historie met diverse filialen. Het filiaal in Schuytgraaf is al de achtste vestiging van het bedrijf. De mensen in de omgeving reageren erg positief op de opening van de slager. “Ze zijn heel erg enthousiast over het winkelcentrum. Sowieso zijn ze erg blij dat er een een slager zit. “
 

WONEN EN WERKEN

Al vijf jaar woont Petra in Schuytgraaf en voorlopig wil ze hier zeker blijven. Ze houdt ervan dat alles mooi en nieuw is. Dat is ook een van de redenen waarom ze Schuytgraaf anders vindt dan andere wijken. “Alles is lekker nieuw en het is een dorp op zich en dat vind ik heel erg fijn. Je houdt er van of niet. Het zit ook dicht bij de stad en dat is erg praktisch. We zeggen ook altijd: Je woont in Arnhem en in Schuytgraaf”.

Petra woont slechts enkele minuten fietsen van de slager in de mooie buurt Horstenhoogte. ’s Ochtends brengt ze eerst haar zoon naar school met de fiets, om vervolgens door te gaan naar de winkel die om 8.30u open gaat. “Het is erg leuk om in mijn eigen wijk aan te werk te zijn en in mijn eigen winkel te staan. Ik ken natuurlijk veel mensen, dus ik kom altijd bekenden tegen”. De winkel sluit pas om 18.30u, omdat om 18.00u de winkel vol staat met mensen. Er zijn veel tweeverdieners in Schuytgraaf die na hun werk nog even snel wat komen halen.

De mensen in Schuytgraaf hebben veel contact met elkaar. Er worden barbecues georganiseerd in de zomer en met oud en nieuw worden de vuurkorven tevoorschijn gehaald. Ook de ondernemers communiceren veel; er wordt dan ook binnenkort een winkeliersvereniging opgestart om nog beter samen te werken in de jongste buurt van Arnhem.