Het verhaal van Marius van Regteren

Marius van Regteren en zijn vrouw Ildri wilden samen met het gezin een stap maken. Ze zochten iets nieuws en verfrissends. Toen ze hoorden dat er in Schuytgraaf een Amerikaanse buurt kwam, wisten ze het dan ook meteen: dat zou dé plek worden waar ze zouden gaan wonen.

AMERIKAANSE WIJK

Inmiddels is het alweer dertien jaar geleden dat ze Rheden verruilden voor Arnhem. “Vanaf het moment dat wij hoorden dat de Amerikaanse buurt zou komen, zijn we erachteraan gestuiterd”, vertelt Marius lachend. “We hadden ooit bij vrienden gezien hoe een Amerikaanse buurt eruit zag; dat was fantastisch. Toen ze dertien jaar geleden begonnen met de realisatie van Schuytgraaf, hebben we ons dan ook meteen voor deze buurt aangemeld.”

“DE WIJK HEEFT HET BESTE VAN TWEE WERELDEN”

Al vanaf het eerste begin waren ze gehecht aan Schuytgraaf. Je kunt haast zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was. “Ons Amerikaanse huis voelde en voelt trouwens nog steeds als thuiskomen. Wat ons destijds zo aansprak was de variëteit in de wijk; geen enkele woning is hetzelfde. Ze hebben allemaal een geheel eigen karakter. Toch was dat niet de enige reden om te kiezen voor Schuytgraaf. Wij houden van de combinatie: rustige omgeving, maar toch voldoende levendigheid en dat vonden we hier. De wijk heeft het beste van twee werelden.”

ALTIJD GENIETEN

De vader van vier geniet van de balans tussen actie en ontspanning. “In mijn vrije tijd loop ik graag hard of ga ik graag vissen. Daar is Schuytgraaf de ideale plek voor. Doordat wij grenzen aan diverse parken, kun je altijd genieten van een groene omgeving. Aan de andere kant is er voldoende verbinding naar de stad, zowel Arnhem als Nijmegen. Schuytgraaf is een perfecte uitvalsbasis voor gezinnen met kinderen. Er zijn voldoende sportverenigingen in de buurt, meerdere basisscholen en op korte afstand bevinden zich ook middelbare scholen. Wat ik overigens echt een aanwinst vind, is het winkelcentrum. Alles wat je nodig hebt, zit hier gewoon in de buurt.” Hetgeen wat hij nog wel zou willen zien, is een ontmoetingsplek. “We hebben natuurlijk de Buitenplaats al, maar ik denk dat een ontmoetingsplek in de vorm van een ‘café’ de wijk nog meer zou verrijken.”

WORK-LIFE BALANCE

Voor hem is Schuytgraaf echt zijn thuis. “Ik woon er niet alleen, maar ik heb ook mijn eigen kantoor hier. Als coach heb ik de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Voor mijn werk als docent en verandermanager, werk ik af en toe buiten de deur. Dat ik mijn werk ook ‘thuis’ kan doen, werkt voor mij heel prettig. Ik vind het namelijk heel belangrijk om dicht bij mijn kinderen zijn. Dat komt ook wel overeen met hetgeen wat ik doe als voorzichter van de stichting VDRS. VDRS hebben we opgezet met het doel om vaders meer bewust te maken van het vaderschap. In het kader van die filosofie pas ik dat ook toe in mijn eigen leven. Dat ik dat in Schuytgraaf kan doen, vind ik fijn. Laat ik het zo zeggen: de work-life balance is hier helemaal goed.”