Het verhaal van Marisca Zweistra

Al veertien jaar noemt Marisca Zweistra de buurt Tuinstad haar thuis. Samen met haar man was zij in 2004 één van de eerste bewoners van de wijk. Nu, zoveel jaar later, verlaat ze haar geliefde buurt, maar ver gaan ze niet. Het Noordereiland wordt namelijk hun nieuwe stekkie.

EERSTE BEWONERS

“Schuytgraaf bestond destijds vooral uit onontgonnen terrein en een aantal nieuw gebouwde woningen”, vertelt Marisca. “Maar dat weerhield ons niet om alsnog hierheen te verhuizen. We hadden de schetsen gezien van hoe het zou worden en dat trok meteen onze aandacht. Dat het in het begin even pionieren was – er was nog geen weg dus alles zat onder de modder en er waren geen andere voorzieningen – hadden we er wel voor over.”

MIDDEN IN DE STAD

Wat ze vooral aansprak, was dat ze ‘in de stad wonen, zonder dat ze midden in de stad wonen’. “Zodra je hier de deur uitstapt, ben je ‘buiten’. We hebben de Landerij, het Speelbos en de Buitenplaats. Allemaal plekken waar wij graag komen. Wij gaan met veel plezier met het hele gezin of als er visite is een rondje wandelen of we lopen of fietsen naar Elst”, lacht ze.

HET NOORDEREILAND

Buiten zijn past de familie wel. “We gaan regelmatig met de fiets eropuit om naar onze nieuwe woning te kijken.” Op het Noordereiland hadden ze de mogelijkheid om een kang​oeroehuis te bouwen. “Dat is een woonhuis waarvan een deel bestemd is voor zorg of mantelzorg. Het is geweldig dat we zo’n huis zelf konden realiseren in deze prachtige omgeving, waar ook nog eens veel te doen is.”

INSCHUYTGRAAF

Bezig​e bijen zijn ze namelijk zeker. “We gaan graag naar de evenementen die worden georganiseerd door InSchuytgraaf. Daardoor voelen we ons echt verbonden met de wijk. Het enige wat we missen is een cultuurcentrum. We merken dat we voor de hobby’s van ​onszelf en de kinderen toch nog vaak uit moeten wijken naar ​bijvoorbeeld Elst. Een cultuurcentrum zou echt een waardevolle toevoeging zijn.”