Het verhaal van Karin de Smale

Na ruim 37 jaar verliet ze samen met haar man ‘haar vertrouwde nest’. Vanuit Elst, waar ze diverse malen is verhuisd, trok Karin de Smale naar Schuytgraaf. Ondanks dat ze pas twee jaar in de wijk woont, voelt ze zich helemaal op haar plek en is ze zeer betrokken bij wat er allemaal gebeurt. Van het steunen van lokale ondernemers tot aan het organiseren van een gezellige burenborrel in hun huis.

Ze waren op zoek naar een koopwoning, een nieuw droomhuis. Omdat ze in Elst niet direct een huis konden vinden dat aansloot bij hun wensen, verbreedden ze hun horizon en kwamen ze in Schuytgraaf uit.

SINGELKWARTIER

“Wat ons meteen aansprak was de diversiteit van de woningen, de locatie en de omgeving. Daarnaast kwamen in Schuytgraaf ook drie punten samen die wij erg belangrijk vinden: het winkelcentrum, een gezondheidscentrum en het station.’ Alle drie deze voorzieningen zijn in de buurt en voor Karin op loopafstand – ze wonen namelijk in het Singelkwartier. “Het is een gezellige jonge wijk, het enige wat ik wel miste in deze buurt was het ‘groen’.” Karin hoopt dat daar nog meer aan gewerkt gaat worden in de toekomst. “Echter, park Lingezegen en verdere omgeving maakt dat wel weer goed.”

WONEN EN WERKEN

Karin komt dan ook regelmatig in park Lingezegen. “Ik werk nog twee dagen in Elst en dan fiets ik altijd door het fijne, groene park. Daar kan ik echt onwijs van genieten. Ook met mijn man fiets ik regelmatig naar de binnenstad van Arnhem, het park of naar Driel.” Als ze niet aan het fietsen, sporten of bij het assurantiekantoor aan het werk is, dan is ze wel thuis bezig met haar eigen bedrijf: Pienter Projects. Daar heeft ze in haar huidige huis namelijk volop de ruimte voor. “Ik ontwerp digitale fotoboeken op maat en ga ook mee op pad om te fotograferen. In ons huis zat voorheen een kapsalon en op die plek heb ik nu mijn eigen kantoor. Daar geef ik workshops, maar kan ik ook met vrienden gezellig eten. De combinatie wonen en werken is wel echt ideaal hier.”

BURENBORREL

Ze gaat regelmatig naar avonden met andere ondernemers of buurtbewoners. “Toen wij hier net woonden, heb ik de buren bij ons uitgenodigd om een borrel te komen doen. Ik vind het gewoon gezellig om andere mensen te ontmoeten en te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Dat vind ik zo leuk aan de wijk. Het is er allemaal, maar iedereen heeft ook zijn eigen leven.”