Het verhaal van Jerry Israels

Leihagen is zijn thuis, toch verhuist Jerry Israels binnenkort met zijn vrouw Miriam, twee kinderen Jade en Robyn en hond Moos naar hun nieuwe woning in Brink aan de Weide. Hier hebben ze de mogelijkheid om het huis om te toveren tot hun droomhuis. Maar voordat het zover is, wonen ze nog tijdelijk in de deelbuurt Centrum.

PRACHTIGE HUIZEN

In 2008 besloot Jerry samen met zijn vrouw Duiven te verlaten voor de redelijk nieuwe wijk Schuytgraaf. “We woonden al een tijd in Duiven, maar konden in het dorp niet helemaal onze draai vinden. Toen we hoorden dat ze in Schuytgraaf een nieuwbouwproject startte, sprak ons dat vrijwel meteen aan. Het waren namelijk prachtige huizen.” Niet alleen voor het prachtige huis trokken ze naar Schuytgraaf. “Wij houden echt van de stad, maar in die periode breidde ons gezin ook uit en wilden we liever in een wat rustigere omgeving wonen.”

LEIHAGEN VOELT ALS THUIS

Die rustigere omgeving vonden ze dus in Leihagen. “Leihagen voelt echt als mijn thuis en had ik liever niet weggewild. Ik vind het een fantastische buurt, de omgeving is fijn en ook met de mensen die er wonen, hebben wij goed contact.” Toch verlaten ze na tien jaar hun vertrouwde omgeving, maar dat alles voor een ‘goed doel’. Op dit moment wordt er namelijk druk gebouwd aan hun nieuwe huis in Brink aan de Weide. “Hier gaan we nog mooier wonen voor veel minder lasten. Daarnaast kunnen we nu de dingen doen die we eerst niet konden doen. We gaan uitbouwen, krijgen een grotere keuken, de zolder wordt helemaal afgemaakt en dat dus tegen lagere lasten. Eigenlijk kunnen we gewoon zelf ons huis ‘vormgeven’ en dat vind ik een pluspunt van de wijk.”

HET WINKELCENTRUM IS EEN VERRIJKING

Wat hij nog meer een groot pluspunt vindt, is het winkelcentrum. “Ik vind het heerlijk om daarnaartoe te gaan en boodschappen te doen. Het winkelcentrum heeft gewoon alles wat we nodig hebben.” Ondanks dat Jerry in Schuytgraaf heel fijn woont, mist hij wel wat in de wijk. “Ik zou graag een sportveld met speel- en fitnesstoestellen zien. Er is in de wijk volgens mij genoeg ruimte, dus een dergelijk sportveld zou niet misstaan. Wat ik daarnaast jammer vind, is dat er nog redelijk wat zwerfafval rondslingert. Daar zou wat meer aandacht voor mogen komen.”