Het verhaal van Chantal van Leeuwen

Omdat haar dochter (11) in Driel naar school wilde, belandde Chantal van Leeuwen drie jaar geleden via een kleine omweg in Schuytgraaf. Na een start in Tuinstad wonen de twee – samen met hun kat – sinds 2016 in hun huidige huurhuis in het Singelkwartier.
 

VAN OOSTERBEEK NAAR SCHUYTGRAAF

In eerste instantie was het eigenlijk helemaal niet de bedoeling om in de Arnhemse wijk te gaan wonen. Chantal, eigenaresse van Leeuwinterim, vertelt. “In Driel, hier circa tien minuten vandaan, waren weinig huurhuizen beschikbaar. Toen ik hoorde dat er in Schuytgraaf huurhuizen gebouwd werden, heb ik direct geïnformeerd naar de mogelijkheden. De verschillende bouwstijlen spraken, en spreken, mij wel aan. In 2015 zijn mijn dochter en ik vanuit Oosterbeek in Tuinstad komen wonen.  Na een jaar verhuisden we naar een ruimer huis in het Singelkwartier waar we nu ook alweer twee jaar wonen.”
 

GEMOEDELIJKE OMGEVING

Chantal is erg te spreken over haar buurt. Dat geldt zowel voor de bewoners als de ligging en de staat waarin het geheel verkeert. “De huizen in mijn straat vallen onder de vrije huursector en je merkt gewoon dat het allemaal heel netjes is. De mensen die er wonen zorgen bijvoorbeeld goed voor hun omgeving, iets wat ik zelf erg fijn vind, en aan weerzijden heb ik fijne buren waar ik goed contact mee heb. Het is vrij gemoedelijk, ik voel me hier wel thuis. De buurt is lekker rustig en toch bevinden we ons dichtbij het winkelcentrum, het openbaar vervoer en diverse culturele voorzieningen. Dat is ideaal. Ik mis hooguit wat mooie, grote bomen om het plaatje nóg groener te maken.”
 

CREATIEVE KRACHTEN BUNDELEN

Twee jaar geleden stond het leven van Chantal niet alleen in het teken van verhuizen, ook besloot ze haar hart te volgen en haar grote passie professioneel uit te oefenen. Ze blies haar merk Gemwear nieuw leven in, waarmee ze duurzame producten maakt. “Ik had altijd al een grote interesse in het ontwerpen van meubilair en sieraden. Sinds de ommekeer in 2016 gebruik ik zo veel mogelijk gerecyclede materialen, om mijn ecologische voetafdruk (de fictieve ruimte op aarde welke men met zijn of haar levensstijl nodig heeft, red.) zo klein mogelijk te houden”, vertelt ze. Inmiddels krijgt Chantal met Gemwear steeds meer voeten aan de grond. Ook in Schuytgraaf. “Vorig jaar ben ik een andere creatieve dame tegengekomen in Elden. Zij heeft een atelier en ik was op dat moment aan het overwegen om te starten met het geven van workshops. We bundelden toen onze krachten en inmiddels stromen de aanmeldingen binnen. Daar word ik heel enthousiast van. Én het draagt bij aan mijn zichtbaarheid in de wijk. Zo heb ik onlangs een Smijtverf workshop verzorgd in de MFC Salamander, tijdens het Sprookjesfestival. Dat werd druk bezocht dankzij vooraf uitgedeelde flyers. Voortkomend uit mijn contact met de Ondernemers Netwerk Schuytgraaf (ONS) doe ik op mijn beurt zelf ook mee aan diverse festiviteiten en workshops. Mooi hoe alles samenkomt.”