Het verhaal van Bianca Hierck

Hoewel de naam van haar eigen bureau misschien anders doet vermoeden, heeft Bianca van Fuzzy Logic Marketing haar missie haarscherp op haar netvlies: zij wil andere ondernemers met ‘een gaaf idee’ verder helpen. Niet voor niets is ze medeoprichter van Spruitgaaf en een actief Bestuurslid van Ondernemers Netwerk Schuytgraaf (ONS), de wijk waar ze al ruim 14 jaar woont.

SCHUYTGRAAF IS EEN ENORM LEUKE WIJK OM TE WONEN ÉN TE ONDERNEMEN

In het verleden werkte Bianca Hierck (40) als Marketingmanager bij verschillende grote bedrijven, waar drukke werkweken van 60 uur eerder regel dan uitzondering waren. Na de geboorte van zoon Noah, nu bijna vier jaar geleden, besloot ze het roer om te gooien en aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer. Officieel bestempelt ze zichzelf als een Marketingconsultant, hoewel het enthousiasme haar veel verder brengt dan dat. “Als je in het juiste vak terechtgekomen bent en echt van je hobby je werk hebt gemaakt, dan blijf je altijd doorgaan.”

In 2003 verhuisde Bianca voor het eerst naar Schuytgraaf: ze ging met man Michael in het destijds nieuwe Tuinstad wonen. Vier jaar later betrok het stel hun huidige woning aan het Wagenwiel, een straat waar ze nog altijd met veel plezier wonen. “Omdat je allemaal tegelijkertijd start, ben je min of meer op elkaar aangewezen om er als bewoners samen iets leuks van te maken. Het zou mij niet verbazen als wij nog een keer gaan verhuizen binnen Schuytgraaf. Er wordt natuurlijk nog genoeg gebouwd in de wijk en een huis met ruimte voor een eigen studio is wel érg handig voor Michael. Hij heeft namelijk twee banen, waarvan één als parttime fotograaf.”
 

GEPASSIONEERDE ONDERNEMERS IN SCHUYTGRAAF

Zelf werkt Bianca het liefst vanuit huis, aan haar knusse keukentafel ontvangt ze haar bezoek. “Ik vind dit de fijnste manier van gesprekken voeren, het is heel persoonlijk. Ik probeer veel (startende) ondernemers in Schuytgraaf te helpen. Zeker eens in de maand heb ik wel een leuk gesprek met iemand die een creatief idee heeft en daar handen en voeten aan wil geven. Ik vind dat zo ontzettend tof om te zien; mensen die ook echt vanuit hun hart en hun passie iets willen doen. Als je lokale ondernemers stimuleert, versterk je uiteindelijk de hele wijk. Je moet ondernemers in hetzelfde vakgebied ook niet zien als concurrenten, maar je kunt elkaars business juist versterken zodra je beseft dat ieder werkt op zijn eigen manier. Dan is het ook veel makkelijker om klanten naar elkaar door te verwijzen, omdat iets bijvoorbeeld beter bij een ander specialisme past. Ik weet van de meeste ondernemers in Schuytgraaf wat ze doen, zeker binnen ONS, en het gebeurt zeker eens in de twee weken dat ik tegen iemand roep ‘weet jij wie je moet bellen? Persoon X!’. Dat is de mooie wisselwerking van zo’n ondernemende wijk.”

“Startende ondernemers gaan vaak tien keer op hun bek voordat ze verder komen, ik wil ze laten inzien dat dat misschien júist wel goed is – zolang ze er maar van leren. De mentaliteit in deze wijk is ook heel erg weten waar je eigen kracht ligt, realiseren dat je niet perfect bent maar wel open staat voor de hulp anderen. In het algemeen probeer ik, daar waar ik vind dat ik een toegevoegde waarde kan zijn in Schuytgraaf, ook daadwerkelijk mijn bijdrage te leveren. Het is hier heel makkelijk om betrokken te raken bij bewoners of een leuk project, er gebeurt natuurlijk ook zoveel leuks. Het is heel toegankelijk om aan te haken. Je sluit aan bij datgene wat op dat moment bij je leven en je ambitie past.“
 

TIJD OMZETTEN IN ENERGIE

Vanuit haar eigen bedrijf helpt Bianca zowel startende, kleine ondernemers als grote bedrijven. “Ik probeer mijn tijd in drieën te verdelen: bij de grote bedrijven vind ik vooral branding trajecten heel leuk (het laten zien wie je bent en achterhalen waarom je doet, wat je doet), waarbij ik met hen hun oorspronkelijke passie en uitstraling weer achterhaal omdat ze dat vaak een beetje zijn kwijtgeraakt. Ook help ik heel graag de lokale ondernemers verder met het ontwikkelen van hun eigen business en het realiseren van hun ideeën. Daarnaast heb ik één groot (afwisselend) project wat op dat moment bij (de inhoud van) mijn leven past. Ik krijg hier heel veel energie van. Juist marketing is een vakgebied waar natuurlijk heel veel kennis achter schuilgaat en wat voor sommige ondernemers misschien heel makkelijk lijkt, maar in de praktijk lang niet altijd blijkt te zijn. Met mijn kennis en ervaring kan ik al heel snel het verschil in iemand anders bedrijf maken en dat is heel erg leuk om te zien.”

Woon en/of werk jij ook in Schuytgraaf en heb jij een leuk verhaal dat je graag met ons wil delen? Neem dan snel contact met ons op!