Dansstudio Linde: dansen in een dorp

Toen haar dansdocente op haar elfde vroeg ‘of ze niet wat met dans zou willen doen’, ontdekte Linde de mogelijkheden om van haar grote passie later haar werk te kunnen maken. Met een Bachelor diploma Docent Dans van het Artez op zak, richtte ze haar eigen dansstudio op. Gevestigd in Multicultureel Centrum ‘De Omnibus’ geeft Linde (27) drie dagen per week les aan leerlingen van vier tot eind vijftig jaar oud.
 

GUNSTIGE FACILITEITEN

Van origine komt Linde Miggelbrink-Ammerlaan uit de Laar-Oost, dus het Arnhemse gebied kent ze heel goed. Toen ze in 2015 haar dansstudio oprichtte en zocht naar een geschikte ruimte voor haar lessen, kwam ze in Schuytgraaf terecht. Ze werd door het informatiecentrum gewezen op Multicultureel Centrum ‘De Omnibus’, wat nog in aanbouw was. Eind mei werd het centrum opgeleverd en vier maanden later opende Dansstudio Linde haar deuren. De keuze om in Schuytgraaf te vestigen maakte Linde niet zomaar. “De bereikbaarheid speelt een grote rol. Men kan hier goed – en gratis – parkeren en ook het openbaar vervoer is goed geregeld. Daarnaast zijn zowel de ruimte als de aanwezige faciliteiten heel gunstig. In het  winkelcentrum, wat zo langzamerhand echt het hart van de wijk wordt, kan ik voor of na mijn lessen terecht voor wat boodschappen. Iets waar ook mijn leerlingen van profiteren: tijdens de  laatste lessen trakteerde ik op waterijsjes, die ik gewoon aan de overkant kon halen”.
 

GROTE VOORSTELLING

Bijna twee jaar na de start weten veel leerlingen haar studio te vinden. Vaak wordt uit enthousiasme een buurvrouw of een vriendin meegenomen naar een volgende les, waardoor de cirkel steeds groter wordt. Van kleuterdans voor leerlingen uit groep 1-2 tot dansconditie voor volwassenen die graag werken aan hun kracht en conditie: iedereen is welkom. Inmiddels heeft de dansstudio een ledenaantal bereikt van gemiddeld 150 leden, waarvan het grootste deel uit de wijk zelf komt. Linde vergelijkt Schuytgraaf dan ook graag met een dorp. “De mensen zijn enorm vriendelijk, ze tonen écht oprechte interesse en zijn heel goed te benaderen. Dat zij ook nog eens heel betrokken zijn, heb ik ervaren bij de organisatie van de voorstelling, afgelopen februari”. Dankzij de hulp van een grote groep vrijwilligers, van de leerlingen zelf tot hun oma’s, ontstond er een mooie wisselwerking en werden alle denkbare onderdelen van een grote voorstelling gerealiseerd. Van het maken van de kostuums tot het verkopen van de kaartjes en het knutselen van attributen: ‘New York, New York…the city that never sleeps’ werd een groot succes.
 

ARNHEMS STADTHEATER

De eerste voorstelling van Dansstudio Linde werd opgevoerd in het Arnhemse Stadstheater, in de grootste, direct uitverkochte zaal. Linde noemt dit dan ook het hoogtepunt in het tweejarig bestaan van haar dansstudio. “De reacties van de kinderen die nog nooit in een theater hadden gestaan, waren onbetaalbaar. De dankbaarheid was waanzinnig. Ik vind het heel mooi dat ik hen deze ervaring heb kunnen meegeven. Het was ook heel erg leuk om te merken dat de mensen zich vrij voelden om na de voorstelling op mij af te stappen en hun persoonlijke reactie te geven”. Om het jaar een voorstelling geven, dat is nu het plan.

Zelf in Schuytgraaf wonen ambieert Linde niet, hoewel ze de locatie van haar dansstudio heel prettig ervaart. Ze woont met veel plezier in Arnhem-Noord, in de wijk Hoogkamp. “Ik kan snel heen en weer en ben voor een praatje met ouders altijd bereikbaar, maar ik heb daarnaast ook een privéleven wat losstaat van mijn werk. De omgeving waar ik ontspan is een totaal andere omgeving dan waar ik werk en dat vind ik heel fijn”.

Ben je nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie over Linde en haar dansstudio ga je naar www.dansstudiolinde.nl. Ook kun je jezelf – of jouw kind – alvast aanmelden voor een gratis proefles door te mailen naar info@dansstudiolinde.nl. Het nieuwe seizoen start in de eerste week van september.