Zaterdag 5 november - Natuurwerkdag

Zaterdag 5 november is het Nationale Natuurwerkdag. Altijd al meer willen weten over de natte ecozone, het prachtige moerasgebied aan de rand van onze wijk? Kom ook en we gaan samen aan de slag!

Vlonderpad - Natuurwerkdag

We starten de Natuurwerkdag met een rondleiding van buurtbewoner en vogelaar Ronald Schrijber, die ons op enthousiaste wijze meeneemt in dit bijzondere gebied en vertelt over de vele vogels die zich hier bevinden. Na deze rondleiding steken we zelf onze handen uit de mouwen en trekken we het gebied in. Daar gaan we wilgentakken die tussen het riet in het moeras groeien weg knippen en zagen, om er vervolgens een speelhut van te vlechten.

  • Wie? Iedereen, voor alle leeftijden.
  • Waar? Opgang vlonderpad vanaf de Laan van de Bevrijding in de wijk Horstenhoogte.
  • Wanneer? Zaterdag 5 november vanaf 9.30 uur.
Programma
  • 9:30- 9:45 Welkom incl. koffie/thee/koek
  • 9:45 – 10:30 Rondleiding ecozone & vogels Ronald Schrijber
  • 10:30 – 13:00 Laarzen aan & gaan! We gaan de bosjes die in het rietgebied staan open maken door wilgentakken weg te knippen. Kinderen die deelnemen kunnen de wilgentakken uit het gebied slepen en van de takken een speelhut maken op het speelveld aan de Laan van de Bevrijding. (Onder verantwoordelijkheid van hun ouders)
  • 13:00 – 14:00 Lunch Na het harde werken sluiten we af met een lekker broodje (wordt verzorgd).
  • 14:00 Einde

Tot dan! Groeten, Werkgroep Natuur & Milieu Schuytgraaf & Wijkonderhoud gemeente Arnhem

Meld je nu aan!

Aanmelden kan via nina.van.heumen@arnhem.nl. De Natuurwerkdag is voor alle leeftijden, als je maar laarzen of stevige schoenen aantrekt! Wij zorgen voor gereedschap maar mocht je tuinhandschoenen en snoeischaar hebben, neem dit dan vooral mee!

 

Meer informatie

Laatste nieuws

Vanaf 29 november ligt het ontwerp bestemmingsplan Schuytgraaf - herziening Achterstraat en reparaties ter inzage.
Er zijn nog enkele huurwoningen binnen het Huybert van Olden hofje beschikbaar. Bekijk de projectwebsite en schrijf je in!