Update werkzaamheden opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen

In de komende weken zijn wij druk bezig met het ontgraven van de bouwkuipen en het aanvullen van deze bouwkuipen met zand. Deze bouwkuipen zijn de fundering voor de nieuw te plaatsen woonunits op veld 27.

Update werkzaamheden opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen

Door deze werkzaamheden hebben wij in ieder geval nog drie weken veel grondtransport rondom de bouwplaats. Vanaf deze week vinden de zandleveranties plaats en is er veel vrachtverkeer. Om dit in goede banen te leiden is wordt elke ochtend een verkeersregelaar ingezet.

Ook zijn partijen druk bezig met het leggen van kabels en leidingen. Denk hierbij aan de stroomvoorziening, telecom, water en verlichting. Hierdoor kan het voorkomen dat het fietspad aan de zijde van Pottenbakkersveste tijdelijk afgesloten is. In dat geval is er altijd een omleiding beschikbaar.

Daarnaast zijn wij druk bezig met het aanleggen van de toegangsweg naar de woonunits. Binnen een aantal weken is deze gereed en kan het verkeer hier gebruik van maken. De zuidelijker gelegen bouwweg blijft zo lang mogelijk beschikbaar voor het bouwverkeer.

Op de bouwplaats zelf zijn we bezig met verschillende graafactiviteiten. Daarnaast zijn er diverse pompinstallaties geplaatst om de bouwkuipen droog te houden. Deze zogeheten ‘hybride’ pompen reduceren geluidsoverlast richting de omgeving.

We blijven u op de hoogte houden van de werkzaamheden die de komende tijd gepland staan op en rondom de opvanglocatie van de Oekraïense vluchtelingen (veld 27).  

Veel dank voor uw begrip!

Laatste nieuws

Met een nieuw huis is er ook een nieuwe tuin om in te richten. Dat is leuk, maar vraagt ook om veel keuzes. Welke planten zijn bijvoorbeeld geschikt...
Het eerste kunstwerk getiteld ‘Take off’, dat onderdeel is van de Kunstroute Schuytgraaf, verschijnt in de wijk: de uitkijktoren van Rob Voerman wordt...