Laatste ontwikkelingen Buurt aan de Weide

In Buurt aan de Weide hebben de laatste twee blokjes ook een invulling gekregen.

Eind vorig jaar is Erf aan de Weide fase 5 (blokje P) in verkoop gegaan. Hier komen 28 woningen, variërend van rij- en hoekwoningen tot tweekappers en een Kop-hals-rompboerderij met vier woningen en daaraan geschakeld een royale vrijstaande woning. De verkoop van deze woningen is op 23 december jl. gestart.

laatste ontwikkelingen Buurt aan de Weide

Lint aan de Weide 

Voor het laatste blokje N, Lint aan de Weide, heeft de gemeente een reserveringsovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van 12 grondgebonden woningen voor KlasseWonen. KlasseWonen vertegenwoordigt een groep volwassenen met autisme met een normale begaafdheid en een extra gevoeligheid voor geluid, in de leeftijd variërend van 23 tot 65 jaar. De gemeente vindt dat dit kleine blokje geschikt is voor het huisvesten van deze doelgroep. Op deze locatie aan de rand van de buurt is het mogelijk om alle tuinen van de woningen aan elkaar te laten grenzen zodat er een rustige buitenruimte ontstaat. KlasseWonen heeft zelf niet de middelen om de woningen te realiseren, daar hebben zij een woning-corporatie voor gevonden: Volkshuisvesting Arnhem. Het gaat om sociale huurwoningen bestemd voor één tot maximaal twee personen. De woningen worden op voordracht van KlasseWonen toegewezen aan leden van deze vereniging. Op deze manier blijven de woningen ook in de toekomst beschikbaar voor het huisvesten van deze doelgroep.

Meer informatie?

Op www.buurtaandeweide.nl leest u meer over deze twee projecten. Voor meer informatie over KlasseWonen kunt u terecht op www.klassewonen.nl.

Laatste nieuws

Met een nieuw huis is er ook een nieuwe tuin om in te richten. Dat is leuk, maar vraagt ook om veel keuzes. Welke planten zijn bijvoorbeeld geschikt...
Het eerste kunstwerk getiteld ‘Take off’, dat onderdeel is van de Kunstroute Schuytgraaf, verschijnt in de wijk: de uitkijktoren van Rob Voerman wordt...