Kunstroute Schuytgraaf

Fietstocht voor bewoners langs de toekomstige kunstroute - 12 juli

Kunstroute Schuytgraaf

In 2022 is de komst van de kunstroute in Schuytgraaf aangekondigd. De route telt vijf kunstwerken die speciaal voor de wijk worden gemaakt. Het afgelopen jaar heeft Productiehuis Plaatsmaken in Arnhem, dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van de route, gewerkt om de locaties van de kunstwerken met de kunstenaars Arash Fakhim, Larissa Esvelt, Femke Herregraven, Keiko Sato en Rob Voerman en in samenspraak met de Gemeente Arnhem te bepalen.

Fiets mee door de wijk en maak kennis met de kunstenaars

Namens Productiehuis Plaatsmaken nodigen wij u van harte uit om op woensdag 12 juli van 19.00 tot 21.00 met ons de kunstroute per fiets te beleven. De fietstocht neemt u mee langs de verschillende plekken waar de toekomstige kunstwerken zullen verrijzen. De kunstenaars staan op locatie om u te vertellen over de door hen bedachte kunstwerken. 

Over de kunstroute

Na een zorgvuldig traject waarbij de vergunningen voor kunstwerken werden aangevraagd, zijn deze inmiddels verleend. We zijn verheugd dat de kunstwerken in de komende maanden vervaardigd worden. In het najaar van 2023 en het begin van 2024 verschijnen deze op verschillende locaties in de wijk. In het voorjaar van 2024 volgt een feestelijke onthulling.

Tijdens een informatiebijeenkomst gehouden in De Omnibus (maart 2022), hebben geïnteresseerde bewoners al kennis gemaakt met de kunstenaars en hun schetsontwerpen. Met plezier nodigen we bewoners opnieuw uit om in gesprek te gaan met de kunstenaars, de definitieve ontwerpen te bekijken en alles te horen over de komst van de nieuwe kunstwerken.

Praktische info

  • 19.00 uur: welkom en introductie door Plaatsmaken bij de informatiebalie entree van De Omnibus, Pallas Atheneplein 2, Arnhem
  • 19.15 uur: vertrek fietstocht via locatie 1, 2, 3 en 4.
  • 21.00 uur: einde fietstocht

U kunt ook op eigen gelegenheid de locatie(s) bezoeken. De kunstenaars staan tussen 19.30-21.00 op locatie voor iedereen die met hen kennis wil maken.

  1. Arash Fakhim - Langs het spoor, ter hoogte van de Achterstraat in de punt
  2. Larissa Esvelt
  3. Femke Herregraven - Speelgaard, Het Hout nabij Riekvaart - Kanovijver, Kustvaart 43
  4. Rob Voerman en Keiko Sato - Eco-zone aan de Metamorfoseallee, ter hoogte van de Orpheusstraat.

Wij hopen u de 12e te mogen verwelkomen!

Meer informatie over de kunstroute kunt u vinden op: www.plaatsmaken.nl.

Projectteam Kunstroute Schuytgraaf, Plaatsmaken

 

Projectteam Plaatsmaken

Laatste nieuws

Vanaf 3 mei 2024 liggen de bestemmingsplannen Schuytgraaf veld 1, 1a, 26 en 27 en de 14e herziening van het exploitatieplan met de besluiten tot...
Met een nieuw huis is er ook een nieuwe tuin om in te richten. Dat is leuk, maar vraagt ook om veel keuzes. Welke planten zijn bijvoorbeeld geschikt...