Ontdek Schuytgraaf

 

Arnhem in de Betuwe

Schuytgraaf is een nieuwe wijk van Arnhem waar circa 6.250 woningen gebouwd worden in 26 karakteristieke buurten met een verrassende variatie in woningen en straten. Schuytgraaf heeft een bijzondere ligging door de nabijheid van de Betuwe en de binnenstad van Arnhem.

Een interessante geschiedenis

Schuytgraaf heeft een rijke geschiedenis. De vroegere naam was Schutgraaf. ‘Schutten’ betekent ‘water bewaren’ en een ‘graaf’ is een ‘gegraven watergang’. Een Schutgraaf is dus een watergang waar het water in bewaard wordt.

Alle voorzieningen in een oogopslag

Faciliteiten voor de dagelijkse voorzieningen zijn volop aanwezig. Een winkelcentrum, gezondheidszorg,een gevarieerd aanbod scholen, pinautomaten en openbaar vervoer zijn op loop- of fietsafstand. Op de kaart van Schuytgraaf vindt u hiervan een uitgebreid overzicht.

Blijf op de hoogte

Altijd relevant nieuws en leuke weetjes over Schuytgraaf!

Benieuwd naar de ontwikkelingen in Schuytgraaf? Kom dan naar de bewonersavond op maandag 28 oktober a.s. het programma start om 19.30 uur.
Lees meer

Omdat de groei van het aantal leerlingen op de scholen in Schuytgraaf de komende jaren zal aanhouden plaatst de gemeente Arnhem twee noodlokalen naast de Omnibus. De plaatsing van de twee noodlokalen is voor een periode van maximaal twee jaar.
Lees meer

Benieuwd naar de ontwikkelingen in Schuytgraaf? Kom dan naar de bewonersavond op maandag 24 juni a.s. het programma start om 19.30 uur.
Lees meer