Toekomstige bewoners van Brink aan de Weide hebben het officiële startsein gegeven voor de bouw van hun nieuwe buurtje. Samen hebben zij op de fundering van hun eigen woning een persoonlijke boodschap achtergelaten. Brink aan de Weide fase 1 is onderdeel van Buurt aan de weide en bestaat uit 28 duurzame woningen ontworpen door Mulleners en Mulleners. De woningen zijn officieel groen verklaard, hebben een EPC-waarde van 0.26 of lager, zijn niet aangesloten op het gas en al het hout is duurzaam geproduceerd. Alle kopers van deze “groene” woningen komen in aanmerking voor de voordelige Rabobank Groenhypotheek. Het is mogelijk deze woningen terug te brengen naar energieneutraal (EPC = 0), wat een flinke besparing op de energierekening kan opleveren.

Planning

De verkoop van Brink aan de Weide fase 1 startte in het najaar van 2017 en verliep succesvol. De bouw is in juli 2018 gestart en naar verwachting wordt de laatste woning voorjaar 2019 opgeleverd. Inmiddels is ook fase 2 bijna uitverkocht en is de verwachting dat eind 2018 fase 3 in verkoop gaat.

Interesse in een “groene” woning? Kijk dan op de site van Brink aan de weide voor het actuele aanbod.



Op een prachtige plek in Schuytgraaf, dichtbij de centrumvoorzieningen en het station, worden 22 energieneutrale huurwoningen gebouwd in Locatie 3.0! Het project heet Huren aan de Dijk.
Lees meer

Benieuwd naar de ontwikkelingen in Schuytgraaf? Kom dan naar de bewonersavond op maandag 28 oktober a.s. het programma start om 19.30 uur.
Lees meer

MFC de Salamander, het gebouw aan de Meikers 3, wordt uitgebreid met 5 klaslokalen. Het autoverkeer tussen Meikers en Minervasingel, zal met name tijdens  het halen en brengen van de schoolkinderen enige overlast ervaren.
Lees meer

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close