Woning huren

Er zijn twee soorten huurwoningen: woningen in de sociale sector en woningen in de vrije sector. De gemeente Arnhem heeft met de woningcorporaties afspraken gemaakt over sociale huurwoningen (en sociale koopwoningen) die nieuw gebouwd gaan worden in Schuytgraaf.

Sociale sector
Sociale huurwoningen hebben in 2014 een huurprijs onder de 700 euro per maand. Als u een woning in de sociale sector huurt, heeft u recht op huursubsidie. De woningen in de sociale sector worden door de Arnhemse woningcorporaties ontwikkeld en verhuurd. Dit verloopt via de website Entree. De selectiecriteria voor woningen zijn conform de regels van de Gemeente Arnhem.

Vrije sector
De (kale) maandhuur van huurwoningen in de vrije sector begint in 2014 vanaf 700 euro per maand. Als u een woning in de vrije sector huurt, heeft u geen recht op huursubsidie. De huurwoningen in de vrije sector worden verhuurd door diverse partijen. Via makelaars, de lokale huis-aan-huiskranten en de website Entree kunt u aan informatie komen.

In Horstenhoogte zijn nieuwbouwwoningen in de verhuur: prachtig wonen aan de rand van Schuytgraaf. Ook in het Singelkwartier in het project Helioshof worden nieuwe woningen verhuurd, het gaat om 29 eengezinswoningen. Momenteel zijn er geen woningen meer beschikbaar in Helioshof, wel kunt u uw belangstelling kenbaar maken op hun site.

Banners:

© Gemeente Arnhem 2016 | Created by Rotterdams Collectief | Disclaimer